Ensemble

Duo Bilitis, vernoemd naar Debussy's Chansons de Bilitis, bestaat uit Eva Tebbe (harp) en Ekaterina Levental (harp en mezzosopraan).

Naast hun gemeenschappelijke passie voor de harp delen de beide musici eenzelfde muzikale mentaliteit:  het zoeken naar avontuur buiten de gebaande paden. De dubbelrol van Ekaterina, die tevens optreedt als mezzosopraan, geeft het tweetal een unieke positie binnen het (inter)nationale kamermuziekaanbod.

Het repertoire van Duo Bilitis omvat een brede waaier aan stijlen. Daarnaast spelen Eva en Ekaterina regelmatig eigen arrangementen en voerden ze diverse speciaal voor het duo geschreven composities uit.

Zo schreven componisten als Jeff Hamburg, Chiel Meijering, Boudewijn Tarenskeen, Daan Manneke, Oene van Geel, Gijs van Dijk en Lowell Dijkstra al nieuw werk voor het duo. Met het strijkersensemble Camerata Antonio Lucio gaven Eva en Ekaterina bovendien de Nederlandse première van de dubbelharpconcerten van Maciej Ma?ecki en Jean Françaix.

Duo Bilitis was te horen op verschillende podia en festivals, waaronder Het Concertgebouw, het Grachtenfestival, het Muziekgebouw aan 't IJ, De Doelen,Vredenburg Utrecht en The Tenth World Harp Congress te Amsterdam.

Het tweetal is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2008, de vijfde editie van het Uitmarkt Kamermuziek Concours en finalist van de International Jewish Music Competition te Amsterdam.

Duo Bilitis bracht in 2008 zijn debuut-cd Le Jardin Feérique uit op het label Brilliant Classics met muziek van Debussy, Franck, Ravel en Fauré. In mei 2011 verscheen hun tweede release, l´Heure Espagnole, bij hetzelfde label. 

www.duobilitis.com/

Concerts in 2006 until 2012 of Duo Bilitis

2011 | Duo Bilitis