Ensemble

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziekensemble, gevormd in 2019. De vier leden, Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, komen oorspronkelijk uit vier verschillende windstreken en hebben elkaar gevonden in het cultureel bruisende Amsterdam , waar ze momenteel studeren aan het Conservatorium. Zij gaven onlangs hun debuut als kwartet in Tivoli Vredenburg en zijn regelmatig te horen op de landelijke publieke omroep en televisie en tijdens grote landelijke festivals als het Grachtenfestival en het Schiermonnikoog Festival. Het kwartet maakt ook deel uit van de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar ze de kans krijgen te werken met artistiek leider Marc Danel en te leren van hun rijke traditie.

Het Dokwerk Saxophone Quartet vind je steeds vaker onder de prijswinnaars van diverse kamermuziekcompetities zoals het 2021 International Competition "Vítor Santos" in Portugal wat hen de mogelijkheid heeft gegeven om in de zomer van 2023 hun debuut-cd op te nemen. Onlangs kregen zij de gedeelde eerste prijs van het Italiaanse Concours voor hedendaagse muziek "Reate" en eind 2022 in Rome mochten zij hun Italiaanse debuut vieren. Ook ontvingen zij zowel de eerste als de podiumprijs tijdens het Nederlandse 'Kamermuziekconcours Gelre 2022'.

Door hun individuele culturen en achtergronden te combineren, vinden deze vier een eindeloze rijkdom en verscheidenheid aan muzikale mogelijkheden en keuzes. Ruim- en helder denkend streven ze naar een permanente plek voor de klassieke saxofoon in de muziek van vandaag en morgen!

www.dokwerksaxophonequartet.com
 

Concerten in 2022 tot en met 2023 van Dokwerk Saxophone Quartet