Ensemble

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Maar ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

Dividivi3 betoverde in de zomer van 2017 ruim 2000 ouders en kinderen op de Parade in Den Haag en Amsterdam. Zij speelden daar met groot succes hun spannende kindervoorstelling ‘Als heksen heksen…’, geregisseerd door Annechien Koerselman. Zij werden door het Grachtenfestival gevraagd voor bijzondere concerten, bijvoorbeeld op een rondvaartboot en voor baby’s. De dames speelden meerdere malen op NPO Radio 4 ter promotie van hun concerten en projecten. Voor het Cultuurmenu in de Zaanstreek zullen zij maar liefst 18 keer optreden op verschillende basisscholen met hun voorstelling ‘Als heksen heksen…’. In opdracht van animatiestudio Reanimation bedachten en maakten zij muziek bij een animatiefilm over een koekoek die vertoond zal worden op KLIK animatiefestival 2017 in het Eye in Amsterdam.

Dividivi3 speelt voornamelijk klassieke muziek, maar ze maken graag uitstapjes naar andere muziekstijlen, zoals tango en jazz. De muziekstukken die zij uitzoeken zijn meestal niet geschreven voor de instrumenten waarop ze spelen. Daarom arrangeren ze zelf hun muziekstukken. Van een pianostuk of een strijkersstuk maken ze moeiteloos een arrangement voor het blazerstrio.

Dividivi3 maakt gebruik van alle instrumenten die ze tot hun beschikking hebben. Niet alleen fluit, hobo en klarinet, maar ook piccolo, hobo d’amore, althobo en basklarinet. Door al deze verwante instrumenten te gebruiken kunnen ze veel verschillende klankkleuren maken. Ze laten de veelzijdigheid van hun instrumentarium horen, maar ook zien. De althobo en de basklarinet kunnen de basfunctie binnen het ensemble vervullen, waardoor ze hun mogelijkheden om diverse muziekstukken te spelen aanzienlijk vergroten.

 

www.dividivi3.nl