Ensemble

De muziek van Dareyn combineert de mystieke klank van de kemenche – een snaarinstrument waarop vaak traditionele muziek afkomstig uit Istanbul en de Zijderoute wordt gespeeld – en de diepgewortelde klank van de cello op een eigentijdse manier. Emine Bostanci en Maya Fridman vermengen hun stemmen met hun instrumenten en creëren een uniek betoverende soundscape met percussionist Jacobus Thiele. Het doel van Dareyn is om muziek te creëren die aanvoelt als dialogen, waarbij een bestaan ​​van onuitgesproken verhalen wordt geprikkeld in de verbeelding van elke luisteraar.

Emine Bostanci (TR) bespeelt de lyrische kemenche, een traditioneel strijkinstrument gebaseerd op Istanbul, dat begon te bloeien tijdens de Ottomaanse periode. Ze combineert makams, taksim en elementen van soefimuziek met haar rijke muzikale ervaring in de hedendaagse wereldmuziek.

Maya Fridman (RU/NL) speelt cello, ze heeft het unieke talent om een ​​diepere betekenis in muziek te vinden, en dit uit te drukken met een sterk emotionele uitvoering. Haar passie voor nieuwe muziek is een uitstekende investering voor de toekomstige ontwikkeling van het instrument.

Jacobus Thiele (DE) leent zijn unieke percussieset uit waarin verschillende instrumenten uit verschillende delen van de wereld worden gecombineerd. Zijn uitgebreide achtergrond in jazz en verschillende wereldmuziektradities creëert nieuwe ritmische soundscapes.

 

Concerts in 2021 until 2022 of Dareyn

2022 | Dareyn
2021 | Dareyn