Musici

Het Cununa Ensemble is jaren geleden opgericht in Nederland en bestaat uit vijf jonge musici met verschillende achtergronden en nationaliteiten die dezelfde passie delen voor muziek.

Mariana Preda (panfluit): Mariana Preda is een panfluitmuzikant. Ze is geboren en opgegroeid in Roemenië en schreef zich in aan de muziekschool van Targoviste. Ze studeerde af in "Classical Panflute" aan het Conservatorium Van Amsterdam in Nederland onder begeleiding van professor Matthijs Koene met wie ze nu haar Masters studeert. Mariana trad op verschillende locaties over de hele wereld op, en promoot eigentijdse en volksmuziek in een andere reeks ensembles.

Gabriel Barbalau (contrabas): vanaf zijn tiende studeerde Gabriel Barbalau de cello aan het muziekcollege "George Enescu" in Boekarest, Roemenië. Zijn grote vaardigheid op de contrabas zorgde er echter ook voor dat hij op 19-jarige leeftijd lid werd van het staats folk-ensemble "Ciocarlia". Op deze manier maakte hij kennis met de prominente musici van Roemenië, evenals met panfluitspeler Nicolae Pirvu met wie hij naar Nederland kwam. Hier behaalde hij zijn diploma voor klassieke contrabas aan zowel het Koninklijk Conservatorium van Den Haag als het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien is hij zowel nationaal als internationaal actief in verschillende symfonieorkesten, kamermuziek en wereldmuziekprojecten.

Dani Luca (cymbalom): Met Dani Luca (1984, Roemenië) werden traditionele volksmuziek en zigeunermuziek geïntroduceerd door zijn vader, oom en grootvader. De aantrekkingskracht vooral op het instrument "cimbalom" begon al op jonge leeftijd en bleek al op zeer jonge leeftijd talent (gevoel) voor dit instrument te hebben. Wonend in Nederland sinds 1990, begon Dani met het bestuderen van cimbalom onder leiding van zijn vader en ontving hij ook regelmatig masterclasses van beroemde virtuoze cimbalisten, waaronder Giani Lincan.

Noa Eyl (1988 Amsterdam) wist al op 2 jarige leeftijd dat hij violist wou worden maar kreeg pas op 5 jarige leeftijd zijn eerste viool. Onder de vleugels van de bekende viool pedagoge Coosje Wijzenbeek heeft hij grote successen behaald. Waaronder het winnen van verschillende concours zoals de Iordens Viooldagen, het internationaal Charles Hennen concours en 2 maal de Nationale Finale van het Prinses Christina concours wat resulteerde in een optreden in Carnegie Hall New York. Als solist en met verschillende kamermuziek ensembles speelde hij door heel Europa. 

Alper Kekec (percussie) werd geboren op 15 februari 1975 in Bakirkoy, Istanbul. Hij is met zijn gezin naar Trakya (Noordwest-deel van Turkije) verhuisd en heeft daar tot zijn 18e gewoond. Na het beëindigen van de middelbare school verhuisde hij naar Izmir. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd met muziek op jonge leeftijd en in plaats van gitaarspelen zoals veel jongeren doen, bleef hij Baglama (Turkse volksgitaar) spelen na een mandoline-opleiding op school. In 1995 ging hij naar het Ege University Conservatory en studeerde "tar" (Azerbeidzjaans volksgitaar). Na een tijdje begon hij percussie-instrumenten te spelen en ging hij in zijn muziekcarrière met ritme-instrumenten. Hij heeft 2 albums opgenomen met de band "Umuda Ezgi". Hij heeft percussie en drum gespeeld in veel muziekstijlen. Nu is hij docent aan het Rotterdams Conservatorium en werkt hij verder als concertmuzikant.