Ensemble

Collectivum Musonia is een groep flexibele, professionele musici. Het collectief wil een breed en divers publiek bereiken met klassieke muziek. Het gezelschap brengt muziek in combinatie met andere disciplines en kunstvormen, zoals theater, gedichten, geur, dans en film.
De groep, samengesteld uit musici werkzaam in Nederlandse ensembles en orkesten, is gespecialiseerd in cross-overs, muziektheater en opera op locatie. De artistiek leider Lonneke Regter bedenkt de projecten en is verantwoordelijk voor de bezetting en programmering. Zij is ook de contrabassiste van de groep.
Recente projecten van Collectivum Musonia zijn Club classique (klassieke muziek in een nachtclub) en Femmes fatales, een voorstelling over gevaarlijke vrouwen uit de opera met muziek van Mozart, Bizet en Mendelssohn. Het collectief doet in 2012-2013 de live begeleiding van Zonnekoningen, een voorstelling met barok- en trancemuziek van het Internationaal Danstheater (arrangementen van Mark Tersteeg). De groep maakt een tournee van circa 40 voorstellingen door heel Nederland.

www.collectivummusonia.nl/

Concerten in 2012 van Collectivum Musonia