Ensemble

Sprekende melodieën, rauwe klanken, avontuurlijke improvisaties. Door op brutale wijze invloeden uit verschillende muzikale tradities te vermengen komt Coal Harbour op een gedurfde manier aan een eigen klank die tot de verbeelding spreekt. Coal Harbour is een collectief dat de grenzen te verkent tussen klassiek gecomponeerde muziek en jazz muziek. De combinatie van strijkers, blazers en een ritmesectie geeft de band de mogelijkheid om een stevig orkestraal geluid te combineren met intiem en ingetogen samenspel.

Het repertoire van het project bestaat uit bewerkingen van klassieke meesterwerken en eigen composities. Het unieke bandgeluid en het muzikale concept, waarbij het spelen van gecomponeerde muzikale structuren wordt gecombineerd met improvisatie, maken dit project interessant en toegankelijk voor een breed en divers publiek. Pakkend, meeslepend en vooral oprecht weet het jonge, bevlogen collectief iedereen mee te nemen in de muziek waar zij van houden.

Het ensemble klinkt als een klein, door de jazz beïnvloed, symfonieorkest met een prachtige homogene klank die nergens saai of te mooi wordt." Jazz Enzo
Het eerste programma van Crossing the Canal, geïnspireerd op het thema Scheepvaart, bevat onder andere bewerkingen van Claude Debussy’s La Mer en Kurt Weill’s My Ship. Na de première op het Amsterdamse Grachtenfestival in 2015 is een deel van dit programma uitgebracht op de EP "Crossing the Canal". Na een succesvolle release van de EP maakte het ensemble in de zomer van 2016 opnieuw een programma voor het Grachtenfestival. Geïnspireerd door het festival thema "Overbruggen" werden nieuwe composities geschreven en klassieke bewerkingen gemaakt van onder andere het Ebony Concerto van Stravinsky en het strijkkwartet van Debussy.

In 2018 zal Coal Harbour haar debuutalbum presenteren.
"Crossing the Canal is een veelbelovend debuut en schreeuwt om een vervolg!"
Jazz Enzo over de EP Crossing the Canal

www.coalharbour.nl

Concerts in 2015 until 2018 of Coal Harbour

2016 | Coal Harbour
2015 | Coal Harbour