Ensemble

Club Classique

CLUB CLASSIQUE maakt klassieke kamermuziek toegankelijk, door het te presenteren op onverwachte locaties en het te combineren met andere kunstvormen. Een permanente zoektocht naar nieuwe wegen om bij het publiek een sterker gevoel van betrokkenheid te ontwikkelen. CLUB CLASSIQUE werd in 2012 opgericht onder haar voormalige naam: Stichting Muziek buiten de Concertzaal. De artistieke leiding van CLUB CLASSIQUE is vanaf het begin in handen van cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder. 

Het begon allemaal in Café de Klepel in Amsterdam, dat zich als stamkroeg van een groep musici perfect leende voor klassieke jamsessies. Nog altijd spelen de musici op iedere laatste zondag van de maand in het café, tegenwoordig in Café Sanders aan de Raadhuisstraat.

Club Classique is in 2012 ontstaan in het café, waar we met een groep jonge musici bijeenkwamen om samen te musiceren. Onze liefde voor en kennis van klassieke muziek vormden het uitgangspunt, doel was in eerste instantie om een nieuw en jonger publiek te bereiken. Gaandeweg begonnen we met het ontwikkelen van nieuwe concepten om klassieke muziek te combineren met andere kunstvormen. Met regelmaat zijn de musici van Club Classique bovendien te horen op plaatsen waar doorgaans geen klassieke muziek klinkt: stadspleinen en weilanden worden omgetoverd tot volwaardige podia.

De artistieke leiding van Club Classique is in handen van cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten ze het publiek tijdens voorstellingen kennis maken met de mens achter de musicus.

Hoewel de musici op de laatste zondag van de maand nog altijd in het café te vinden zijn, heeft Club Classique inmiddels een zichtbare plaats ingenomen in het Nederlandse muziekleven. Met grote regelmaat zijn we te gast bij Podium Witteman, in 2018 speelden we in de serie Tracks van het Concertgebouw en onlangs hebben we twee keer meegewerkt aan de serie Hart & Ziel van de NTR, waarin we een week lang dagelijks te zien waren op televisie.

 

 

www.clubclassique.nl