Ensemble

Cello Biënnale Kwintet: Ella van Poucke, Alexander Warenberg, Anastasia Feruleva, Kalle de Bie, Lidy Blijdorp cello
Maria Warenberg, sopraan

Het Cello Biënnale Kwintet maakte zijn debuut als kwintet tijdens de (online) Cello Biënnale in 2020. De leden van het Kwintet zijn allen laureaten van het Nationaal Cello Concours - een vast onderdeel van de Cello Biënnale – en verdienden hun sporen als solisten met verschillende orkesten en in belangrijke concertseries en festivals.

Samen met de mezzosopraan Maria Warenberg brengt het kwintet een programma met bewerkingen van de fameuze arrangeur/componist Wijnand van Klaveren, en ook een speciaal voor hen geschreven nieuwe compositie van Florian Magnus Maier. 

Met de bezetting van vijf gelijkgestemde instrumenten komt de Dubbelfuga uit Kunst der Fuge van JS Bach geweldig tot zijn recht en het timbre van vijf celli lijkt geschapen voor het melancholieke repertoire van Dowland, Purcell en Puccini. Maar 5 cellisten kunnen meer dan tranentrekkers ten beste geven…Ze dansen, swingen op muziek van Bartok, Chatjatoerian en tonen hun ruigere kant in de wereldpremière van gitarist en componist Florian Magnus Maier. Maria Warenberg zingt met het kwintet liederen van Tsjaikovski en de Bacchianas Brasileiras nr 5 van Villa Lobos.


Concerten in 2021 van Cello Biënnale Kwintet