Ensemble

Camelot is een frisgroen en kersvers ensemble in het muzikale landschap van de Keltische muziek en bestaat uit bevlogen musici die al jaren te zien en te horen zijn op zowel folk als klassieke podia. Niet verwonderlijk dus dat Camelot spannende cross overs  maakt tussen verschillende muziekstijlen en dat levert een verrassend nieuw geluid op. De naam Camelot verwijst naar het legendarische kasteel van koning Arthur. De plek waar de Graalridders aan de Ronde Tafel geconfronteerd werden met nieuwe uitdagingen waarna ze op avontuur gingen en nieuwe inzichten op deden. Camelot neemt, net als de Graalridders, de luisteraar graag mee op een grenzeloze muzikale reis door de tijd.
 
Camelot bestaat uit:
Viool - Emmy Storms studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en verleent haar medewerking aan diverse orkesten en ensembles. Op repertoire gebied is ze een allesvreter en altijd spelend op het hoogste artistieke niveau.
 
Viool - Jasmijn Rais sudeerde zowel in Amerika als in Nederland en maakte vele internationale tournees  met haar ensemble Musicuore. Ze is oprichter van de Haagse Vioolschool waar ze met veel plezier lesgeeft. Folk, klassiek of jazz, bij haar ben je aan het goeie adres.
 
Harmonica/concertina/accordeon - Jacqueline Edeling speelt moeiteloos alle denkbare blaasbalg instrumenten en bijbehorende genres. Zowel solo als in diverse orkesten en ensembles. Ze studeerde aan het Twents- en het Rotterdams conservatorium ( bandoneon bij Carel Kraayenhof )
 
Tin en Low Wistle, Gitaar, Bodhran en Zang – Annemarie de Bie speelt sinds 1998 vooral Folk. Door haar uitgebreide ervaring met veel verschillende geweldige muzikanten uit Nederland, Engeland en Ierland heeft ze een veelzijdig repertoire opgebouwd. Annemarie bespeelt inmiddels meerdere instrumenten en is een ware virtuoos. Daarnaast zingt ze als geen ander en beheerst ze bij uitstek het Keltische idioom.
 
Piano - Cynthia Liem studeerde aan het Koninklijk conservatorium in den Haag met specialisaties solo- en kamermuziek. Haar ongelofelijke muzikaliteit gaat dwars door alle muzikale genres.
 
Gitaar – Elliot Muusses studeerde aan de jazz afdeling van het Amsterdams conservatorium.
Na en tijdens het behalen van zijn Masters Degree in Jazz Guitar aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) werd hij regelmatig gevraagd om plaats te nemen in verschillende tangoensembles, zoals Sexteto Canyengue, Trasnoche, Juan Jose Mosalini en Sandra Rumolino, La Sieste Du Dromadaire, Duo Del Abasto, Los Taitas en vele anderen. Met deze ensembles trad hij op in prestigieuze zalen als het Muziekgebouw aan t ij, Nationale Opera en Ballet (stopera), Philharmonie Luxembourg, Lowlands festival, Muziekpublique en nog veel meer, in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij ook opgetreden in een aantal jazz-locaties, met diverse muzikanten en ensembles.
Keltische muziek met wat jazz-invloeden is een geheel nieuwe uitdaging voor Elliot die altijd weer open staat voor een nieuwe richting.
 
 
 


Concerten in 2020 van Camelot