Ensemble

Dit piano trio - vernoemd naar de legendarische violist Adolf Busch - geniet de reputatie één van de beste piano trio’s van hun generatie te zijn. Nadat zij in 2012 de eerste prijs kregen op de Royal Overseas League Competition in London, behaalden zij nog vele prijzen op internationale wedstrijden zoals de Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition (2012), de Pinerolo International Chamber Music Competition (2013) en de International Schumann Chamber Music Award in Frankfurt.

Sinds de oprichting in 2012 speelde het trio op vele internationale podia: Wigmore Hall London, Concertgebouw Amsterdam, BOZAR Brussel, Flagey Brussel, en Queen Elizabeth Hall London. Hun recent Wigmore Hall concert werd lovend ontvangen, zo schreef The Times: “…what impressed most was the group’s effortless musicianship and unity of thought and attack. The threesome even seemed to be breathing in synch.” Andere hoogtepunten waren een tournee in China, samenwerkingen met Michael Collins, Bruno Giuranna en Miguel da Silva, en debuten in Concertgebouw Amsterdam, BOZAR en Flagey.

Als drie solisten wonnen Omri Epstein, Mathieu van Bellen en Ori Epstein ook verschillende wedstrijden. Samengebracht door een passie voor kamermuziek en geïnspireerd door Mathieu zijn viool, de “ex-Adolf Busch” G.B. Guadagnini (Turijn, 1783), zijn ze individueel bekend voor wat ze bereikt hebben en voor hun ongelooflijke passie die zij als trio op podium brengen.
Het trio geniet de steun van Tunnell Trust, Kirckman Concert Society, Park Lane Group en de MMSF Philharmonia Ensemble Award.

In 2016 verscheen hun eerste CD op het label Alpha met twee trio’s van Antonin Dvorak: Op. 65 en op. 90 “Dumky”. Deze CD kadert in een project waar het trio alle kamermuziekwerken voor piano en strijkers zal opnemen van Dvorak voor Alpha Classics. De eerste CD werd met enthousiaste reacties ontvangen door zowel het publiek als de pers. Twee weken na het uitkomen van hun debuutalbum werd deze al verkozen als CD van de Week op zowel Radio 4 in Nederland, als Klara en Musiq’3 in België. De volgende CD’s zullen tot samenwerkingen leiden met Miguel da Silva (altviool) en worden uitgebracht in de loop van de komende 3 jaar.

In 2015 hebben ze een stage afgewerkt bij het prestigieuze ChamberStudio Mentorship Programme waar ze les kregen van ’s werelds grootste musici (waaronder Andras Schiff). Momenteel is het trio verbonden aan de Queen Elisabeth Music Chapel, waar ze les krijgen van het Artemis Quartet.

Violist Mathieu van Bellen won de Grachtenfestival Prijs 2015 en was daarmee Artist-In-Residence tijdens Grachtenfestival 2016.

www.thebuschensemble.com/

Concerten in 2016 tot en met 2017 van Busch Trio