Ensemble

Als kind verzette Benjamin Ankomah (Bnnyhunna) zich al tegenover de wereld. Geboren in Amsterdam-Zuid Oost en Ghanese achtergrond, kwam hij er al snel achter dat het niet altijd even makkelijk voor hem ging worden. Hierin vond hij steun bij zijn gelijken en hield hij kracht uit alles wat hem inspireerde. 
Zo ook muziek, op jonge leeftijd kwam Bnny in aanraking met verschillende instrumenten zoals gitaar, piano en drums tijdens de kerkdiensten. Hij vond zijn wapen om zich te kunnen bevrijden van het willen veranderen van de status quo en kwam op de missie om zijn eigen systeem te creëren. Al snel groeide hij uit als producer, voor grote artiesten in Nederland. Maar ook als muzikant heeft hij internationaal opgetreden en menig festival gezien. 

Vanuit deze positie is het nu tijd om zijn diepgewortelde boodschap te delen met de wereld. Door uitingen in elke vorm van kunst, is het Bnny zijn doel om grenzen te verleggen, nieuwe perspectieven te bieden en elkaar te verbinden en groeien. Om hier vervolgens een nieuwe stroming van cultuur mee aan te wakkeren.

Dit uit zich tot zijn debuut-EP ‘Sintha’, waar een verhaal wordt verteld door semi-instrumentale muziek, fotografie, poems en film. De muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwend maar tijdloos geluid in het creatieve landschap, dit maakt hem vergelijkbaar met legendes zoals Fela Kuti, John Coltrane en Andre 3000.  

  

Concerten in 2021 tot en met 2022 van Bnnyhunna

2021 | Bnnyhunna