Ensemble

Gedurende het concertseizoen spelen de leden van het Billuca Ensemble in zulke uiteenlopende gezelschappen als het Trondheim Symphony Orchestra, het Trondheim Vocal Ensemble, het Norwegian Chamber Orchestra, het Residentie Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Maar in de zomermaanden verenigt het Noorse kamermuziekensemble zich om renaissance- en barokmuziek in nieuwe jasjes te hijsen. Die eigentijdse snit uit zich vooral in hun speelse benadering van interpretatie, presentatie en regie.

Zo bracht het gezelschap met het grootschalige project Caesar and the stand-in (2009-10) een eigenzinnige versie van Händels opera Giulio Cesare, waarin de oorspronkelijke muziek werd voorzien van extra zang- enacteerpartijen, evenals van vernuftige video- en lichteffecten.

In Turtles cannot sind, and yet they love voorziet het Billuca Ensemble oude noten van nieuwe, frisse instrumentaties; meesterwerken van Purcell, Monteverdi, Bach en Vivaldi worden toegesneden op de ietwat ongebruikelijke Billuca-bezetting van twee sopranen, fluit, altviool, cello, luit en percussie.

www.billuca.no/

Concerts in 2011 of Billuca Ensemble