Ensemble

In het Berlage Blok, een studenten- woning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht. Ze werden gecoacht door onder anderen hun oud-docent Arno Bornkamp en leden van het Alban Berg Kwartet en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Geroemd om zijn ‘muzikale speel- plezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’ (Jury Dutch Classical Talent), toont het Berlage Saxophone Quartet graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen.

De vier musici sleepten al snel meerdere prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs bij het Selmer Saxofoonkwartetten-concours, bij het Storioni Festival Concours en bij het Onwings! Presentatieconcours. In 2011 werden ze laureaat bij de Deutsche Musik- wettbewerb in Berlijn wat resulteerde in meer dan dertig concerten in Duitsland in de serie “Konzerte junger Künstler” voor het seizoen 2012-2013. Recentelijk werd het kwartet de winnaar van van de Dutch Classical Talent Award en Publieksprijs 2013 (voorheen Vriendenkrans) tijdens de finale in het Concertgebouw Amsterdam.

Met hun afwisselende programma’s (Sovjet Sax, Koekjes van eigen deeg, Stabat Mater , de Grote Vier...) waren ze te horen in zalen als het Concertgebouw Amster- dam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Vredenburg Utrecht en op het Grachtenfestival, Holland Festival en Festival Classique Den Haag en zijn ze een graag geziene gast op Radio 4 en de Concertzender. Daarnaast speelde het Berlage Saxophone Quartet concerten in Frankrijk, Spanje, Italie en Duitsland.

www.berlagesaxophonequartet.com/