Ensemble

Het Ben Fitzpatrick Quintet bestaat uit vijf jonge musici die de afgelopen jaren allemaal deel uitmaakten van de Amsterdamse jazz scene. Het collectief werd begin 2020 opgericht door Ben Fitzpatrick en Massimo Imperatore. Samen ontwikkelden zij een visie voor muziek die gefocust is op improvisatie en creativiteit maar tegelijkertijd ook toegankelijk is voor een breder publiek.

In hun shows creëren ze een sound vol soul waarvan je direct wilt opspringen en dansen maar verwacht ook meegenomen te worden op een spirituele avontuur. 

De ritme sectie van de band bestaat uit Massimo Imperatore op elektrische gitaar, Matteo Mazzu op electrische bas en Nitin Parree op drums. De frontlinie word bemand door Alvaro Artime Jimenez op trompet en Ben Fitzpatrick op saxofoon. 

Het eerste grote succes van de band is al binnen. Ze wonnen namelijk beide prijzen van de allereerste editie van de Grachtenfestival Jazz Competition. In de finale werd de vakjury omver geblazen door de volle, energieke sound van het quintet en prezen zij de leiderschapskwaliteiten van Ben als frontman. Dit is er eentje voor de toekomst dus! 

 

Concerten in 2021 tot en met 2022 van Ben Fitzpatrick Quintet