Ensemble

Het Belinfante Quartet wordt snel erkend als een van de meest enerverende strijkkwartetten van deze generatie. Kritiek en publiek prijst hen om hun boeiende en innovatieve uitvoeringen.
 
In hun programmering combineren ze bekende kwartetten met verborgen juweeltjes en verbluffende hedendaagse composities, van Sally Beamish tot Caroline Shaw. Recente samenwerkingen waren er met o.a. Mathilde Wantenaar, Marion von Tilzer en Arthur Klaassens, recente optredens waren er in heel Europa, o.a. de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam; Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht; Zeistermuziekdagen; Wonderfeel; Trondheim Kamermuziekfestival en het Stift International Festival. In Nederland bespeelt het kwartet de grote zalen waaronder het Concertgebouw, de Doelen en TivoliVredenburg. Het kwartet is regelmatig live bij Europese radiostations zoals NPO Radio 4 en BBC Radio 3.
 
Hun debuut-cd Ellipse van het Nederlandse label 7 Mountain Records wordt internationaal erkend. Aan hun prijzenkast konden ze in 2022 de prijs ‘Ensemble van het jaar’ van Le Dimore del Quartetto toevoegen.
 
Het Belinfante Quartet is geselecteerd om deel te nemen aan het MERITA-project van Le Dimore del Quartetto en was één van de kwartetten in residence van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Het kwartet ontving masterclasses bij Eberhard Feltz, Isabel Charisius en de Jerusalem, Casals, Signum, Ebène en Danel Quartets.
 
Het kwartet is te volgen op Spotify en YouTube, of natuurlijk op www.belinfantequartet.com.

www.belinfantequartet.com
 

Concerten in 2020 tot en met 2023 van Belinfante Quartet