|| false)

Ensemble

Belinfante Kwartet

Het Belinfante Kwartet werd in 2016 opgericht en heeft sindsdien door heel Nederland en Europa opgetreden. Met als doel het delen van muziek met een breed publiek, combineert het Belinfante Kwartet de kern van het strijkkwartet-repertoire met minder bekende werken. Momenteel is het kwartet ‘Quartet in Residence’ bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie waar ze lessen volgen van Marc Danel en vele gastdocenten. Ze hebben de afgelopen tijd onder meer masterclasses gevolgd bij Eberhard Feltz, Oliver Wille (Kuss Quartet), het Quatuor Diotima, Johannes Meissl, Pavel Fischer en Gregor Sigl (Artemis Quartett).

Het Belinfante Kwartet heeft op diverse Europese festivals gespeeld, waaronder de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Tiberius Festival in Roemenië en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Afgelopen seizoen waren ze live op NPO Radio 4 te horen in de Spiegelzaal en speelden ze live tijdens Podium Witteman.

Naast concerten werkt het Belinfante Kwartet graag samen met artiesten uit andere disciplines. Voor het Delft Fringe Festival 2019 creëerde het kwartet, samen met visual artist Jordi Cárdenas Lozano, ‘Tchk-Tsjech!’ - een voorstelling waarin ze de sprookjesachtige muziek van Léos Janácek combineerden met poëtische abstracte projecties. Met deze voorstellingen wonnen ze de Delft Chamber Music Festival Award 2019. Voor Who's Next Almere werkten ze dit jaar samen met dance company Static aan prachtige dansvoorstellingen met middelbare scholieren op basis van klassiek muziek.

Met hun naam eert het kwartet Frieda Belinfante, celliste en de eerste vrouwelijke dirigent in Europa. Haar oprechtheid, vastberadenheid en vurigheid, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, vormen een grote bron van inspiratie.

 

www.belinfantequartet.com
 

Concerten in 2020 van Belinfante Kwartet