Ensemble

Men zegt dat pianist Jetse de Jong op jonge leeftijd in een grote pot met New Orleans gumbo viel. Na eruit geklommen te zijn, is hij niet meer gestopt met piano spelen. In werkelijkheid besloot hij pianist te worden na het horen van Fats Domino. Na het doorlopen van de jong-talent opleidingen van de conservatoria van Arnhem en Amsterdam studeerde hij in 2019 af aan de bachelor Jazz Piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Zowel tijdens als na zijn studie toerde hij met verschillende projecten in Europa en de rest van de wereld. 

Met zijn nieuwe 8-koppige band Bayou Bayou (geboren op de Aprilfeesten in Amsterdam) gaat Jetse het gevecht aan met minimal neoclassical piano music, sunday morning wake up songs en aanverwante stijlen. Gewapend met dampende second-line grooves en rokende blueslicks bezweert hij het klavier. Zijn levenslange obsessie voor blues, jazz en gospel muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten komt naar voren in zowel zijn eigen werk als odes aan Dr. John, Ray Charles en Billy Preston.

Op zijn muzikale reis, of beter gezegd trip, wordt Jetse bijgestaan door bandleden die hem maar wat graag volgen naar New Orleans of Louisiana. Bayou Bayou bestaat uit doorgewinterde sessie musici die regelmatig te horen en te zien bij o.a. Sabrina Starke, Caro Emerald, Michelle David, Benny Sings en Sven Ratzke. 

 

www.callmejetse.nl      

Concerten in 2022 van Bayou Bayou

2022 | Bayou Bayou