Ensemble

aXolot bestaat sinds 2010 en vanaf het vroegste begin exploreert zij de grenzen en uitersten van het blokfluit consort spelen. Kim-Jose Bode, Sarah Jeffery en Dodo Kis delen niet alleen een passie voor oude muziek van middeleeuwse en renaissance muziek tot hoge barok, maar ook voor hedendaagse, improvisatie, experimentele, jazz, elektronische muziek en bovenal muziek theater.
aXolot kruipt over grenzen heen, verenigd uitersten, duwt, vervaagd en rekt zich zo ver op dat een uniek, virtuoos, dramatisch, melancholisch, sexy en ironisch landschap aan de oren en ogen voorbij trekt. Voor dit unieke en gevarieerde gezelschap is de samenwerking met componisten en beeldmakers niet minder dan een symbiose, het vormt een integral onderdeel van hun werk.

De laatste seizoen ziet aXolot te voorschijn in een brede spectrum van projecten; van oude muziek programma's in een concert setting tot geïmproviseerde concerten met virtuoos spel en een trekkend beat. In het voorjaar van 2012 speelde aXolot in theaters door heel Nederland met muziektheater productie WE ARE GOLDEN van De Veenfabriek, olv Paul Koek als regisseur. Dit theaterstuk ging over de mythe van Koning Midas, met muziek van o.a Berio, Bach en Pink Floyd als basis. Ook zijn aXolot bezig met hun steeds ontwikkelend concertprogramma Aquarium, een betoverende smelting van barok en elektronica, theater en puur muziek, in samenwerking met prijswinnend componist Aliona Yurtsevich. Hiermee
hebben zij hun eigen concertserie in Amsterdam opgericht, die musici, dansers, theaterkaers en beeldende kunst samenbrengt. De afgelopen seizoen zijn aXolot ook te gast bij VIRUS Radio4.

De drie leden van trio aXolot zijn naar Nederland gekomen om hun passie voor de blokfluit bij het Conservatorium van Amsterdam op te volgen, met legendarisch docenten Walter van Hauwe, Paul Leenhouts en Jorge Isaac.


Concerten in 2013 van aXolot