Ensemble

Aviv Noam Quartet bestaat uit jonge muzikanten met een jazz opleiding onder leiding van saxofonist Aviv Noam. Het stel ontmoette elkaar op het Conservatorium van Amsterdam. Drie van de vier komen uit verschillende landen namelijk Israël, Italië en Frankrijk, wel wonen ze allemaal in Amsterdam en studeerden ze allemaal aan het CvA. 

De band begint in eind 2018 met het spelen van muziek van grootheden als Charles Mingus, Eric Dolphy, John Coltrane en Ornette Colman, maar ontdekken direct hun onderlinge muzikale aantrekkingskracht en gave om samen onbeschrijfelijke muzikale momenten te creëren. Dat zorgt ervoor dat de band start met het componeren van hun eigen muziek en nemen uiteindelijk hun debuutalbum "This is Everything We Do" op, die uitkomt in het najaar van 2020. 

De composities balanceren tussen gecomponeerd en geimproviseerd materiaal. Tempos, Dynamics, Grooves, muzikale achtergronden samen met intieme melodieën, High Energy Swing en solo's behoren tot de sound van Aviv Noam Quartet. 

In 2019 won de band de "Incentive Prize" tijdens de Keep an Eye Jazz Awards.

www.avivnoam.com   

Concerten in 2020 tot en met 2023 van Aviv Noam Quartet