Ensemble

ArteVita is een jong en enthousiast ensemble dat actief is sinds 2015. Met 160 uitvoeringen per jaar zijn zij erg goed op elkaar ingespeeld en hebben zij een afwisselend en groot repertoire op het programma staan. Zij hebben vele concerten in Nederland en het buitenland gegeven, waaronder een tournee in London, Zwitserland, België en Duitsland. 

De solist van het ensemble, violist Arthur Rusanovsky, is een jonge talentvolle opkomende ster. Met zijn charismatische karakter en virtuoos vioolspel, kan hij velen ontroeren. Arthur’s recente activiteiten waren onder andere het soleren met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Magdeburgische Philharmonie in Berlijn. 

Het ArteVita ensemble bestaat uit 5 leden. Julia Rusanovsky, geboren in Nederland met Russische ouders, is de artistieke leider en primarius van het ensemble. De Sloveense Ana Vasic is de 2e violiste, Portugese Sofia Espiga Fonseca is de altvioliste en Argentijnse Melina Montes Moretti is de celliste. Arthur Rusanovsky, geboren in Nederland met Russische ouders, staat als solist in de schijnwerpers en zal de mooiste muziek vertolken begeleid door het strijkkwartet. 

artevitaensemble.wixsite.com/mysite
 

Concerten in 2021 tot en met 2023 van ArteVita

2023 | ArteVita
2022 | ArteVita
2021 | ArteVita