Ensemble

Art Root Collective is een kleurrijke groep jonge musici uit veel verschillende culturen, allen woonachtig in Nederland en samengebracht door de Nederlandse Fluit Academie en Stichting de Vrolijkheid. Sommigen van hen zijn nog niet zo lang in Nederland en wonen nog op een azc, anderen zijn hier geboren en getogen. Toch spreken ze dezelfde taal, de taal van de muziek!

Afgelopen jaar is dit bijzondere project ontstaan onder begeleiding van fluiti?ste Maaike van der Linde en violiste Geerte de Koe. 15 jonge muzikanten en 6 fluit studenten werden een week lang uitgedaagd om samen na te denken over “100 jaar De Stijl”. De muzikanten speelden, schreven en componeerden een eigen repertoire met invloeden uit alle windhoeken van de wereld. Het project werd afgesloten met een knallend optreden op het Grachtenfestival in Amsterdam.

Door het grote success in 2017 besloot Art Root Collective om door te gaan als band, als een beweging, als een verhaal wat veel te waardevol was om niet te blijven delen met de rest van Nederland.  Inmiddels hebben ze eigen arrangementen opgenomen en meerdere optredens verzorgd met een authentiek en fascinerend repertoire. In juli komen ze en week lang bij elkaar om nieuw material te schrijven die ze vervolgens ten gehore zullen brengen op o.a. Grachtenfestival Amsterdam 2018.

Ze nemen je graag mee op een muzikale reis. Verwacht een groovy fluit-ensemble, een feestelijke ritmesectie, geweldige zangers, betoverende klanken van de ud en piano!

 

 

 


Concerts in 2018 of Art Root Collective