Ensemble

Animato Kwartet

Het Animato Kwartet bestaat uit Cordelia Paw, Tim Brackman, Elisa Karen Tavenier en Pieter de Koe. Het is één van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland en geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Zalen waar zij gespeeld hebben zijn o.a. de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Casa da Música in Porto en de Hertz zaal in TivoliVredenburg.

Kort na hun oprichting kreeg het kwartet in Brazilië een onderscheiding voor ‘Artistieke Excellentie’ voor hun performance tijdens het ‘Festival International de Inverno de Campos do Jordao’ en in datzelfde jaar bereikte het Animato Kwartet als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Concours (2014). Ook was het kwartet finalist van de Storioni Toonzaal prijs (2017). In december (2017) nam het kwartet het strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds in ontvangst in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam.

Het kwartet gaat regelmatig naar sessies van de European Chamber Music Academy (ECMA) waar ze intensief begeleid worden door Hatto Beyerle en Johannes Meissl. Hiernaast volgt het kwartet lessen bij Eberhard Feltz als onderdeel van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA). Masterclasses heeft het kwartet gevolgd bij o.a. Alfred Brendel, Ásdis Valdimarsdóttir, Jan Willem de Vriend en Gerhard Schulz.

Het Animato Kwartet heeft het voorrecht om muziek te maken op prachtige instrumenten. De viool van Tim is gemaakt door Johannes Theodorus Cuypers (ca. 1750 Den Haag), in bruikleen van dhr. Philip de Jong uit Amsterdam. Elisa Karen speelt een altviool gemaakt door Marino Capicchioni (1965 Rimini) en Pieter speelt op een cello gemaakt door Johannes Theodorus Cuypers (1775-1780 Den Haag), beide in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

animatokwartet.nl/home/

Concerten in 2014 tot en met 2019 van Animato Kwartet