Ensemble

Accordeonduo Toeac wordt gevormd door Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986). Momenteel studeren zij voor hun Master’s Degree  aan de Koninklijke Deense Muziekakademie in Kopenhagen bij Geir Draugsvoll en James Crabb. Zij volgden masterclasses bij o.a. Ivano Battiston, Geir Draugsvoll, James Crabb en Mika Väyrynen.

Toeac behaalde verschillende prijzen tijdens concoursen, zoals het Prinses Christina Concours, het internationale concours voor accordeon en piano Grand Prix International en het Premio Internazionale di Fisarmonica te Castelfidardo (Italië). In 2008 stonden zij in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

Toeac speelde onder meer in de Philharmonie in Haarlem, het Concertgebouw en De Doelen. In 2009 maakten zij een concertreis door Java op uitnodiging van de Nederlandse ambassade en het Erasmushuis in Jakarta. 

Toeac heeft samengewerkt met o.a. schrijver Kader Abdollah, beeldend kunstenares Barbara van Loon, live-electronica componisten Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos, documentaire maker Jan Willem Looze, danseres Barbara Mullin en Regina van Berkel en orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Orkest de Volharding, het Schönberg ensemble, het Malando Orkest, Metropole Orkest en het Rotterdams Kamerorkest. 

www.toeac.nl/

Concerts in 2008 until 2011 of Accordeonduo Toeac