Meesterlijk! Camiel Boomsma, Joseph Puglia & Sietse-Jan Weijenberg

Pianist Camiel Boomsma nodigt Joseph Puglia (viool) en Sietse-Jan Weijenberg (cello) uit voor een muzikaal en poëtisch avontuur in de Wintertuin. 

In elke componist en musicus schuilt een dichter. Die dichter moet enkel wakker gemaakt worden. Alleen als je de muziek toelaat, kom je dichterbij de muziek of wordt je zelfs één met de muziek. Schubert’s dichterschap was zonder twijfel al wakker vanaf zijn jonge levensjaren. Daar getuigd zijn Sonatensatz van, geschreven op 15-jarige leeftijd. Ondanks zijn jonge leeftijd zijn de kiemcellen van zijn latere meesterschap al duidelijk te horen. Schumann bewonderde zijn collega-dichter Schubert maar zijn klankgedichten staan volledig op zich zelf. Schumann schreef zijn Fantasiestücke opus 73 in slechts drie dagen: een uitbarsting van dichterlijke expressie. Diezelfde uitbarsting van expressie is te vinden in het andante uit Rachmaninoff’s cello sonate. Dit deel is één blok ongeremde hartstocht, een ware muzikale liefdesverklaring. ‘In de ruisende koelte begint het spel van de jonge natuur’ Liszt citeert de dichter Schiller boven zijn Au bord d’une source waarin hij klank, dichtkunst en natuur één harmonieus geheel laat worden. Tot slot klinkt Fauré’s enige pianotrio; schitterende organische melodieën, verrassende harmonieën en geheel originele manier van het samen laten smelten van de instrumenten...

De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp, presentator van NPO Radio4 en artistiek adviseur van het Grachtenfestival. 

De serie Meesterlijk! wordt mede mogelijk gemaakt door Grand Hotel Krasnapolsky en Stichting Ambassadeurs van het Grachtenfestival.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Ypma Piano's.

musici/ensembles

Camiel Boomsma piano  /  Joseph Puglia viool  /  Sietse-Jan Weijenberg cello

Wanneer

vrijdag 17 augustus / 21:00

Waar

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
Dam 9


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Standaard
toegangsprijs €22,00
In winkelwagen Direct kopen op verlanglijst

Info

Highlight

Programma: Franz Schubert, Robert Schumann, Sergei Rachmaninoff, Franz Liszt, Charles Ives

Duur: 1 uur

Rolstoel toegankelijk

WIJ TIPPEN OOK:

 
di 14 aug / 21:00
Puur  
Meesterlijk! Ella van Poucke & het Schumann Quartett
 
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
vr 17 aug / 20:00
Puur  
Jeannette van Schaik & Camerata RCO
 
Zonnehuis
za 11 aug / 11:00
Puur  
Alexander Ullman
 
de Waalse Kerk