Buurtconcert: Club Classique

Club Classique brengt kamermuziek op een speelse, verrassende en intieme wijze. Om nieuwe luisteraars dichter bij de muziek te brengen, vertellen de musici verhalen achter de muziek die zij spelen en brengen zij het programma op die manier tot leven. In dit programma zullen verschillende stijlen elkaar ontmoeten: in de Rêverie Orientale van Glazoenov zijn Oosterse invloeden te horen, het strijkkwartet van Ravel roept associaties op met het Parijs van rond het fin de siècle en het klarinetkwintet van Bernard Herrmann doet denken aan de thrillers van Alfred Hitchcock.

Daarnaast spelen de musici van Club Classique een aantal highlights uit het kamermuziekrepertoire, waaronder de Notturno uit het tweede strijkkwartet van Borodin. De meeslepende cellomelodie waarmee het stuk opent, is er een om niet snel te vergeten. In het klarinetkwintet van Weber komen alle facetten van de klarinet aan bod: de Fantasia laat horen hoe lyrisch en zangerig het instrument kan klinken terwijl het Rondo laat horen hoe virtuoos het ook kan zijn. Kortom: een gevarieerd programma vol intieme maar ook uitbundige kamermuziek!

 

De buurtconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Coöperatiefonds van Rabobank Amsterdam en Stichting Ambassadeurs van het Grachtenfestival.

musici/ensembles

Club Classique

ook te zien op

Wanneer

zaterdag 11 augustus / 17:00

Waar

Van Beuningenplein
Van Beuningenplein 21

Route

Prijzen

Info

Programma: Alexander Glazoenov, Carl Maria von Weber, Bernhard Herrmann, Carlos Gardel, Maurice Ravel, Alexander Borodin, Alexander Krein

Duur: 1 uur

Rolstoel toegankelijk