Gabriel Rios, Amber Docters van Leeuwen & Ruben Samama

De uit Puerto Rico afkomstige singer-songwriter Gabriel Rios is met het uitbrengen van zijn vierde album 'This Marauder’s Midnight' een akoestische en licht klassieke weg ingeslagen. Het album is opgenomen met twee Nederlandse musici: celliste Amber Docters van Leeuwen en contrabassist Ruben Samama.


"Het is een popalbum, opgenomen in een niet-klassieke popbezetting, met klassiek geschoolde musici", aldus Amber Doctor van Leeuwen. "We zijn een klassieke formatie als popband. Er is bijvoorbeeld geen percussionist."

Amber Docters van Leeuwen en haar man Ruben Samama ontmoetten Gabriel Rios tijdens hun verblijf in New York. Samama speelde al veelvuldig samen met Rios, onder meer in de Rockwood Music Hall. Daar is ook het album This Marauder's Midnight opgenomen. De eerste single van het album, Gold, werd in België bekroond met de 'Hit van het Jaar'-award. 

 

Het optreden van Rios wordt voorafgegaan door een kort concert door de jonge countertenor Oscar Verhaar (1987) met 17e-eeuwse liederen van dichter, geleerde, diplomaat en componist Constantijn Huygens (1596-1687) en Italiaanse tijdgenoten als Caccini, Kapsperger en Monteverdi. Net als bij Rios lag ook in de werken van Constantijn Huygens de nadruk op de tekst, namelijk liefdesgedichten waar hij muziek op schreef. De setting is simpel, met een begeleiding door luitist Michiel Niessen.

 

In de muziek van Rios, zijn zeker sporen van Monteverdi en Caccini te ontdekken. Met maar liefst vijf eeuwen verschil blijkt het genre singer-songwriter een tijdloos fenomeen.

musici/ensembles

Gabriël Rios singer-songwriter  /  Amber Docters van Leeuwen cello  /  Ruben Samama contrabas  /  Oscar Verhaar countertenor  /  Michiel Niessen luit

Wanneer

zaterdag 15 augustus / 21:30

Waar

Tolhuistuin
Tolhuisweg 3


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Highlight

Programma: Rios, Samama, Monteverdi

Duur: 1 uur en 30 minuten

Rolstoel toegankelijk