Geen liefde zonder vrijheid

De muziektheatervoorstelling Geen liefde zonder vrijheid is gebaseerd op de Curaçaose slavenlegende van Buchi Fil.

Mosa Nena is het mooiste slavenmeisje van een Nederlandse plantage op Curaçao. Sinds jaar en dag is ze de lieveling en minnares van de plantagebaas. Totdat ze de nieuwe slaaf Buchi Fil ontmoet: een grote indrukwekkende man die ondanks de zweepslagen weigert om te buigen voor zijn eigenaar. Als de hartstocht tussen hen opbloeit, heeft die voor iedereen dramatische consequenties.

Samen met zangeres Izaline Calister en acteur Kees Scholten van Het Volksoperahuis vertelt Raymi Sambo dit meeslepende en romantische verhaal. De Caribische ritmes en melodieën van zangeres Izaline Calister, twee percussionisten en een gitarist, komen op het podium samen met westerse klassieke muziek van het Dudok Strijkkwartet. Jongerendansgroep Untold Empowerment uit Amsterdam Zuidoost zal tevens een bijdrage leveren aan de voorstelling.

Mede mogelijk gemaakt door Stichting Herdenking Slavernijverleden

musici/ensembles

Kees Scholten regie  /  Jef Hofmeister tekst  /  Izaline Calister zang  /  Raymi Sambo acteur  /  Roël Calister percussie  /  Vernon Chatlein percussie  /  Ed Verhoef gitaar  /  Dudok Kwartet Amsterdam  /  Untold Empowerment

Wanneer

zaterdag 17 augustus / 19:00

Waar

Festivalcentrum Het Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 40 minuten

Rolstoel toegankelijk