Youth Percussion Pool: How to play the triangle

Heb je ooit slagwerk willen spelen? Deel uitmaken van een groot orkest? Laten we makkelijk beginnen met de Triangel. Eitje?....of toch niet. Neem de uitdaging aan met de Youth Percussion Pool.

Het overkoepelende thema en inspiratiebron is de persoonlijkheid en de muziek van Leonard Bernstein. In het bijzonder zijn meesterwerk West Side Story. Voor dit programma heeft Tatiana Koleva vier Amerikaanse componisten uitgenodigd die al vele jaren in Nederland wonen. Dus van “I like to be in America” ... naar ‘Geef mij maar Amsterdam’. Voor alle componisten is de West Side Story van Bernstein een belangrijke inspiratiebron geweest voor het schrijven van nieuw werk voor How to Play the Triangle.

De triangel is de metafoor voor de underdog situatie van buitenlanders en kunstenaars in het algemeen en in dat verband voor het verleggen van grenzen, voor verbinding en respect voor elkaar. Migratie, adaptatie, acceptatie; een driehoek die vragen, verbazing en emoties oproept.  De steiger (scaffold) wekt sterke associaties op met work in progress, met de toekomst en wat er kan ontstaan. Waar een steiger staat is de boel nog niet af, zoals de immigrant zijn eigen toekomst moet bouwen.

musici/ensembles

Youth Percussion Pool

Wanneer

zondag 18 augustus / 12:30

Waar

Station Noord


Route

Gratis

Info

Duur: 1 uur

Rolstoel toegankelijk