Trio Rambags, Stadhouders, Lijbaart & Jesse Schilderink

Bij Trio Rambags, Stadshouders en Lijbaart zorgt de connectie die ze zoeken met de natuur, hun tournees en reizen, en de kennismakingen met verschillende culturen voor nieuwe kleuren aan hun muzikale klankenpalet met klanken. Maar ook gedichten spelen een grote rol. Ze vormen de inspiratie voor een nieuw muzikaal verhaal. Soms improviserend met de woorden van grote schrijvers, dan weer met de zelfgeschreven teksten van Sanne.

Drie jaar geleden begon dit trio met samen spelen. Al snel ontdekten zij dat het spelen van vrije improvisaties een deur opende naar een diepe verbondenheid in het maken van muziek samen. Stilte was een belangrijk element van waaruit werd gecreëerd. De stilte geeft de ruimte om te luisteren naar wat het trio in het moment wil vertellen. Tijdens de concerten gaan Rambags, Stadhouders en Lijbaart op zoek naar een moment voordat er daadwerkelijk een compositie ontstaat. In de sfeervolle balzaal van het Hilton Hotel gaat gastmusicus Jesse Schilderink (saxofoon) mee op deze zoektocht. Geniet van het magische programma Under the surface.

 

 

 

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Hilton Amsterdam. Bezoek je het concert in een rolstoel, laat ons dat dan minimaal 48 uur van tevoren weten via kassa@grachtenfestival.nl.

WIJ TIPPEN OOK:

 
do 16 aug / 14:30
Uniek  
Dichter bij de bar
 
Festivalcentrum Het Compagnietheater
zo 19 aug / 11:00
Puur  
The Bop Collective
 
Sofitel Legend The Grand Amsterdam
zo 19 aug / 15:00
Rauw  
Bruno Calvo Quartet
 
Erasmuspark