The Telephone & Façade

De Nederlandse Reisopera presenteert een double bill tijdens Grachtenfestival Amsterdam: 'The Telephone & Façade'.

'The Telephone' is een actuele opera, uit het leven gegrepen: Lucy is constant aan het telefoneren. Ben probeert haar te spreken, maar Lucy is en blijft vooral gefascineerd door haar telefoon. Ben moet haar echter dringend iets vragen, voordat hij weer op reis gaat...

De Nederlandse Reisopera en Göteborg Opera coproduceren deze The Telephone. De opera is gecomponeerd door Gian Carlo Menotti en wordt opgevoerd in een regie van Mia Ringblom Hjertner. Sopraan Maartje Rammeloo, dit jaar genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs, vertolkt de rol van Lucy. Ben wordt gespeeld door de Canadese bariton Drew Santini.

 

'Façade' is de tweede voorstelling in deze double bill. In 'Façade' worden enkele gedichten van Elisabeth Sitwell voorgedragen op composities van William Walton. Walton herschreef het stuk vele malen in het begin van de vorige eeuw, en destijds deed het veel stof opwaaien: publiek en critici accepteerden het niet direct omdat het onorthodox en humorvol was. Het stuk gaf William Walton de reputatie 'enfant terrible' binnen de moderne Engelse muziek.

 

'Façade' wordt uitgevoerd door Nicolas Mansfield, algemeen en artistiek directeur van de Nederlandse Reisopera en Rosemary Joshua, voormalig artistiek directeur van de Dutch National Opera Academy. De muzikale begeleiding is in handen van De Bezetting Speelt.

 

Een double bill: twee bijzondere voorstellingen op één avond, te zien in festivalcentrum Het Compagnietheater.

Combineer de voorstelling The Telephone / Façade met een heerlijke maaltijd.

 

musici/ensembles

Maartje Rammeloo sopraan  /  Drew Santini bariton  /  Nicolas Mansfield tenor  /  Rosemary Joshua sopraan  /  De Nederlandse Reisopera  /  De Bezetting Speelt