Sister, your song bears a burden...

Pitch-winnaar Paolo Gorini (piano en compositie) won tijdens het Grachtenfestival Weekend de bijzondere locatie-pitch: een optreden met zijn programma in de prachtige kerkzaal van de Hermitage Amsterdam. De jury roemde hem om zijn kleurrijke spel, intrigerende composities en zijn avontuurlijk programma-idee. Samen met Elisabeth Hetherington (sopraan), Emmy Storms (viool), Maya Fridman (cello) en Marco Danesi (klarinet) presenteert hij 'Sister, your song bears a burden...', een eerbetoon aan dichters en schrijfsters Emily Dickinson, Sylvia Plath en Anna Politkovskaja. Vrouwen die geschiedenis hebben geschreven door hun krachtige en verbazingwekkende poëzie en schrijfwijzes.

Luister naar componisten die zich lieten inspireren door de woorden van deze vrouwen en ze op eigenzinnige wijze vertaald hebben naar muziek, waaronder werken van Paolo Gorini zelf en de première van Reversed Adaption van de Nederlandse componiste Bec Plexus. Een ander hoogtepunt van deze ochtend zijn Aaron Copland's 12 Poems of Emily Dickinson in de versie voor zang, viool, cello, klarinet en piano. Dit meesterlijke programma in combinatie met de crème de la crème van jonge musici van vandaag de dag zullen ongetwijfeld voor een onvergetelijke ochtend zorgen!

Een prachtig concert op een betekenisvolle locatie, het voormalig oude vrouwenhuis, De Hermitage, Amsterdam. 

musici/ensembles

Paolo Gorini piano, componist  /  Emmy Storms viool  /  Maya Fridman cello  /  Elisabeth Hetherington sopraan  /  Marco Danesi klarinet

Wanneer

zondag 11 augustus / 11:00

Waar

Hermitage Amsterdam
Amstel 51


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 1 uur