She Flies by Night

Grachtenfestival, EYE en componist Luke Deane presenteren een avond vol live muziek, performance en film gewijd aan de relatie tussen bewegend beeld en de soundtrack. Met sopraan Claron McFadden, violiste Christine Cornwell en organist Reinhard Siegert reis je van 1930 naar 2018. Je hoort en ziet 'Optical Poems, 'Colour and Light Concerten' inclusief de korte film Tanz der Farben van Hans Fischinger. We nemen je mee vanaf de geboorte van het geluidsontwerp in de film en we sluiten af met de première van de nieuwe korte film She Flies By Night (2018) van Flynn von Kleist en Luke Deane.

Wanneer Ezra en David het bos intrekken, maken ze per ongeluk een mythisch wezen wakker uit zijn slaap. Het schepsel houdt hen een spiegel voor, wat leidt tot een epische strijd tussen man en vrouw. Alleen een van beiden kan overleven…. 

She Flies by Night is een wilde rit en toont de relatie tussen muziek en film. Alle muziek wordt live uitgevoerd en de muzieknotatie manifesteert zich fysiek in de wereld van de personages. 
 
Deze filmische en muzikale avond wordt op een bijzondere manier begeleid door Duda Paiva Company.
 
 

Verhaal: Luke Deane (componist), Flynn von Kleist (regisseur) en Duda Paiva (choreograaf)
She Flies by Night is een coproductie van Luke Deane, Duda Paiva Company en het Grachtenfestival en wordt mede mogelijk gemaakt door EYE Filmmuseum.

Starring
Engel: Claron McFadden
Cerberus: Duda Paiva
Ezra: Cat Smits
David: Ilija Surla

musici/ensembles

Luke Deane componist/regisseur  /  Christine Cornwell viool  /  Claron McFadden sopraan  /  Reinhard Siegert orgel  /  Flynn von Kleist regie

WIJ TIPPEN OOK:

 
do 16 aug / 18:30
Uniek  
Melt Me Down
 
A'DAM Lookout
za 11 aug / 21:00
Uniek  
Ode to Tomorrow
 
De Duif
wo 15 aug / 20:00
Uniek  
Lilith & Lulu
 
Café Belcampo