Remy in Residence: Minimemento

Met het winnen van de GrachtenfestivalPrijs 2013 werd harpist Remy van Kesteren Artist in Residence van Grachtenfestival Amsterdam 2014. Hij krijgt carte blanche voor de invulling van drie concerten. Het resultaat mag er wezen! Drie zeer verschillende programma’s, drie genres in uiteenlopende samenstellingen.

 

De jonge musicus wordt gezien als een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment. Remy werkt nauw samen met jazzpianist en componist Martin Fondse die onder meer nieuw werk schreef voor de in 2014 verschenen CD van Remy, Memento. Aan deze CD werkten muzikale vrienden mee als Nora Fischer, Eric Vloeimans en het Mirovia Quartet.


‘Van Kesteren is een magische virtuoos, elke noot heeft présence en kleur’, schreef NRC-recensent Kasper Jansen lovend over Memento.


Minimemento is een intieme uitvoering van Remy’s CD-repertoire, met werken van Villa-Lobos, de Falla en Fondse. Samen met geliefde en violiste Merel Vercammen speelt hij een romantisch programma in het prachtig gerenoveerde Concertgemaal.

Kom vast in de stemming en luister hier naar Remy van Kesteren op de Grachtenfestivalspeellijst op 24classics.com

musici/ensembles

Remy van Kesteren harp  /  Merel Vercammen viool

ook met deze artiest(en)

  • donderdag 13 aug 2020 17:00

    Opus Novum: The ZOO  / CC Amstel

  • donderdag 13 aug 2020 19:30

    Opus Novum: The ZOO  / CC Amstel