Red de fagot - Bram van Sambeek

'Red de fagot' is een mooi initiatief van het Holland Festival. Samen met een aantal partners uit de muziekwereld worden krachten gebundeld om de fagot te redden, het instrument behoort helaas tot de bedreigde soorten onder de muziekinstrumenten. Kinderen nemen het instrument niet meer op, de conservatoria hebben te weinig instroom en professionele orkesten moeten fagottisten uit het buitenland halen. Bram van Sambeek is vaandeldrager van dit initiatief.Grachtenfestival Amsterdam en Gaudeamus Muziekweek werken ook mee aan dit project, in de vorm van een Call for works. Gaudeamus Muziekweek is het internationaal gerenommeerde festival voor hedendaags klassieke muziek en jonge componisten in Utrecht. Voor Grachtenfestival Amsterdam een uitgelezen kans om dankzij deze samenwerking podium te bieden aan jong compositietalent.

 

Jonge componisten zijn uitgedaagd een schets voor een nieuwe compositie voor solo fagot te schrijven. Uit alle inzendingen zijn drie componisten geselecteerd die de compositie mogen uitwerken, om vervolgens te worden vertolkt tijdens Grachtenfestival Amsterdam en de Gaudeamus Muziekweek.

 

Tijdens Grachtenfestival Amsterdam speelt Bram van Sambeek nieuw geschreven werken in het statige Gemeenlandshuis en neemt versterking mee van zijn studenten.

I.s.m. Holland Festival en Gaudeamus Muziekweek

musici/ensembles

Bram van Sambeek fagot  /  Thomas Dulfer fagot  /  Georgie Powell fagot  /  Arjan Linker componist  /  Panos Iliopoulos componist  /  Bela Horvat componist, viool