Picknickconcert: Babylon Quartet

LET OP: vanwege de weersverwachting is dit concert verplaatst naar Hilton Amsterdam (Apollolaan 138)

Grachtenfestival en ARTZUID Amsterdam Sculptuur Biënnale bundelen hun krachten! Op het zonnige plantsoen aan de Minervalaan speelt het Babylon Quartet volksmuziek uit het heden en verleden. Tijdens dit picknickconcert luister je naar twee prachtige kwartetten van Haydn en Dvorak, geïnspireerd door vroegere Oost-Europese volksmuziek. De diversiteit van het strijkkwartet komt tijdens dit concert duidelijk naar voren wanneer het Babylon Quartet naast de oude meesters ook populaire muziek uit de jaren 60 laat horen. Ze vier jonge strijkers sluiten af met vrolijke muziek van onder meer Joni Mitchell en The Beatles. Kom genieten van het lekkere weer en prachtige muziek terwijl je in een ontspannen setting de beelden van topkunstenaars in je opneemt. 

Picknick en rondleiding
Het concert wordt gevolgd door een gezellige buurtpicknick. Bij het paviljoen zijn picknick tafels aanwezig. U kunt zich ter plekke aanmelden.  
Voorafgaand aan het concert, om 10:30 uur, vindt er een rondleiding plaats langs de bijzondere gevelbeelden van Amsterdam-Zuid in combinatie met de voor ARTDZUID 2019 gepositioneerde beelden. Om 13:00 uur vindt er tevens een instaprondleiding langs te beelden van ARTZUID plaats. 

musici/ensembles

Babylon Quartet

Datum

zondag 18 augustus / 12:00

Locatie

Babylon Quartet
Minervalaan 1

Gratis

Info

Duur: 1 uur