Percussion Friends Chamber Music Academy

De Percussion Friends spelen dit jaar in de Wethouder Verheijhal, waar normaal gesproken getraind wordt voor sportwedstrijden op het hoogste niveau. Maar onderschat de 'Olympische capaciteiten' van deze percussionisten niet! Ze voeren een van Mauricio Kagels' meest radicale en buitengewone werk uit: 'Acustica'. En nemen u mee naar een wereld vol exotische instrumenten en bijna surrealistisch uitvindingen.

De instrumenten voor Acustica vormen een enorm scala aan geluidsbronnen: er zijn folkloristische instrumenten verzameld uit de hele wereld en verschillende periodes uit de geschiedenis, naast een breed scala van apparaten die Kagel zelf uitgevonden heeft. Dit werk kan gezien worden als een theatrale overbrugging tussen artiest, musicus, acteur en haar publiek. En wat zal dit teweeg brengen op deze buitengewone locatie?

De Percussion Friends Chamber Music Academy [20-28 augustus] is een combinatie van masterclasses, privélessen en concerten door de internationale top op het gebied van slagwerk. Jaarlijks heeft de PFCMA zo'n 30 deelnemers uit meer dan 15 landen wereldwijd. Bekijk hier de video op YouTube over de Percussion Friends Chamber Music Academy.

 

musici/ensembles

Ramon Lormans slagwerk  /  Vincent Houdijk slagwerk  /  Maikel Claessens slagwerk  /  Maria Martpay slagwerk