Paradiso en Grachtenfestival presenteren: Carl Orff's Carmina Burana

Grachtenfestival en Paradiso slaan de handen ineen met een uitvoering van een van de meest indrukwekkende werken van de twintigste eeuw: de meesterlijke Carmina Burana, met het befaamde O Fortuna. Het stuk zal in de bewerking van Killmayer worden uitgevoerd door solisten Raoul Steffani (bariton), Vanessa Waldhart (sopraan) en Jeroen de Vaal (tenor), in samenwerking met Toonkunstkoor Amsterdam, Percussion Friends en Pianoduo Scholtes & Janssens, onder de bezielende leiding van dirigent Boudewijn Jansen.

De Carmina Burana, een compositie van de Duitse componist Carl Orff (1895-1982), gebaseerd op een verzameling liederen uit de dertiende eeuw gaat over de grillen van het geluk. Een meeslepende, overdonderende en bij vlagen liefelijke compositie die de luisteraar door elkaar schudt en verbouwereerd achterlaat.

Ticketverkoop gaat via Paradiso. Ticketprijs is €25,- excl. Paradiso lidmaatschap (€4,-).

musici/ensembles

Raoul Steffani bariton  /  Vanessa Waldhart sopraan  /  Jeroen de Vaal tenor  /  Boudewijn Jansen dirigent  /  Toonkunstkoor Amsterdam  /  Percussion Friends  /  Pianoduo Scholtes & Janssens

Datum

zaterdag 10 augustus / 20:30

Locatie

Paradiso


Route

Prijzen

bestel kaarten

Info

Programma: Carl Orff: Carmina Burana   Concert met staanplaatsen

Duur: 1 uur