Opus Novum: Ten Songs of Change

Eeuwenoude Chinese filosofie en hedendaagse Europese muziek ontmoeten elkaar in deze voorstelling van auteur Lulu Wang, componist/pianist Marion von Tilzer en cellist/vocalist Maya Fridman. In muziek en teksten zoeken zij een ontmoetingsplaats tussen Yijing en kwantummechanica, tussen oud en nieuw, man en vrouw, maar ook tussen oost en west.

In de voorstelling zullen live voorgedragen teksten van Lulu Wang en de muziek gespeeld door Maya Fridman en Marion von Tilzer op interactieve manier met elkaar worden verworven tot een poëtische caleidoscoop over dit 3000 jaar oude boek. Het is een persoonlijke vertaling naar de huidige tijd. Het Yijing, gebaseerd is op de wetten uit de natuur, lijkt met zijn non-causale basisprincipe van 0 en 1 in deze digitale wereld nog net zo relevant - of relevanter dan ooit?

Ten Songs of Change is onderdeel van Opus Novum, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat. De programmering bestaat uit vijf concerten van zowel klassieke als jazzmuziek. Met de serie Opus Novum geeft het Grachtenfestival niet alleen (nieuwe) Nederlandse muziek een centraal podium, maar geeft het musici en ensembles die zich willen verdiepen in dit muziekgenre een extra kans om een speciaal programma te presenteren.

musici/ensembles

Maya Fridman cello  /  Lulu Wang verteller, tekst  /  Marion von Tilzer piano, componist