Opus Novum: Ikarai - Kafka on the Shore on Music

In zijn beroemdste werk, Kafka on the Shore, schetst de schrijver Haruki Murakami een droomwereld aan de hand van twee parallelle verhalen die langzaam ontrafelen tot bizarre taferelen. Kafka on the Shore on Music is een concert waarin de woorden van Murakami versmelten met de klanken van klassiek, jazz en de stem. Een mengeling tussen compositie, improvisatie en tekst dat luistert als een roman maar wordt ervaren als concert. Het geeft je het gevoel dat je het boek gelezen hebt, en geeft een geluid aan de woorden van Murakami.

Een geluid dat wordt gemaakt door het ensemble Ikarai in samenwerking met de zangeres Sanne Rambags. De muziek, tekst en podiumbeeld worden ondersteund door visual artist Bas ten Berge, die het geheel onderdompelt in een bad van kleur en beeld.

Kafka on the Shore on Music is onderdeel van Opus Novum, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat. De programmering bestaat uit vijf concerten van zowel klassieke als jazzmuziek. Met de serie Opus Novum geeft het Grachtenfestival niet alleen (nieuwe) Nederlandse muziek een centraal podium, maar geeft het musici en ensembles die zich willen verdiepen in dit muziekgenre een extra kans om een speciaal programma te presenteren.

musici/ensembles

Sanne Rambags zang  /  Ikarai