Ode to Tomorrow

Het project Caravan van pianist en componist Julian Schneemann is een muzikale verzoening, van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Samen met de Syrische ud-virtuoos Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms en percussietovenaar Jeroen Batterink, gaat hij op reis, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken.

Ode to Tomorrow is speciaal geschreven voor het Grachtenfestival, en is een volgende stap om verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen. Daarvoor worden drie jonge zangers vanuit alle windstreken uitgenodigd in de Caravan om samen een ode te brengen aan de dag van morgen. Deze drie geweldige zangers, Wasim Arslan uit Syrië, de Indiase Madhu Lalbahadoersing en Shishani Vranckx uit Namibië zijn geboren verhalenvertellers. Ieder vertolken ze een eigen blik op de toekomst en in Ode to Tomorrow staan deze toekomstdromen zij aan zij.

De stemmen van Wasim, Shishani en Madhu worden gebruikt als instrumenten en vertellers tegelijk, en wat begint als drie aparte verhalen, komt gedurende de Ode to Tomorrow steeds meer samen tot een gezamenlijk, organisch geheel. Een ode aan een toekomst waarin we dichter bij de muziek en dichter bij elkaar komen!

 

Direct na afloop van het concert zal Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op NPO Radio 4 in gesprek gaan met Julian Schneemann. Als publiek krijg je ook de gelegenheid vragen te stellen in deze Q&A.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsherstel Amsterdam.

De NTR maakt tv-opnames bij dit concert. Uitzending is op zaterdag 18 augustus na afloop van het Prinsengrachtconcert op NPO2 Extra.

musici/ensembles

Wasim Arslan zang  /  Madhu Lalbahadoersing zang  /  Shishani Vranckx zang  /  Caravan

Datum

zaterdag 11 augustus / 21:00

Locatie

De Duif
Prinsengracht 756


Bekijk de locatie
   Route

Gratis

Info

Premiere

Highlight

Duur: 1 uur

Rolstoel toegankelijk

WIJ TIPPEN OOK:

 
zo 19 aug / 14:00
Puur  
NAJWA
 
Amnesty-huis
di 14 aug / 20:00
Uniek  
She Flies by Night
 
EYE Filmmuseum
do 16 aug / 14:00
Uniek  
Over Orpheus
 
CC Amstel