NAJWA

Grachtenfestival en Newlands Festival presenteren NAJWA! Recht uit het hart, betekent NAJWA, vrij vertaald uit het Arabisch. NAJWA is een jong en gedreven ensemble met een uniek geluid. De musici ontmoetten elkaar tijdens het NewLands Festival in 2016 en vormen sindsdien een ensemble. Vandaag is percussionist Jacobus Thiele voor het eerst te gast bij NAJWA, bekend van o.a. zijn samenspel met ney speler Sinan Arat. Hun bijzondere mix van muziekculturen, mede ontstaan door de verschillende achtergronden van de musici, maakt dat ze een bijzondere eigen stijl weten neer te zetten. Bij NAJWA komt Arabische muziek samen met Westerse klassieke en jazzmuziek. Luister naar een buitengewoon concert en laat je verrassen! Op het podium horen we vandaag Nawras Al Taky (zang), Jawa Manla (ud), Nadia Marak (fluit), Kim Jaeger (piano), Rémy Dielemans (contrabas) en Jacobus Thiele (percussie).

Het concert wordt gehouden op een zeer bijzondere plek, in Capital C. Het gebouw is nog in aanbouw, maar opent speciaal voor het Grachtenfestival zijn deuren.  

Lunchen met korting
Als je trek hebt gekregen na dit zinderende concert, geniet dan van een geweldige lunch bij STAN&CO, gevestigd in het pand van Capital C. Voorafgaand aan het concert een hapje eten kan trouwens ook! Op vertoon van je concertticket krijg je maar liefst 20% korting op je lunch. De korting is alleen geldig op de concertdag.  

 

 

musici/ensembles

NAJWA