Metamorphosis of a Female Character

Metamorphosis of a Female Character is een dramatische en humoristische muziektheatervoorstelling over Nina Zarechnaya - een onderbelicht personage uit het toneelstuk De Meeuw van Anton Tsjechov. In Tsjechovs stuk is het personage Nina twee jaar weg van huis en geeft het originele stuk ons aanwijzingen over wat deze 19-jarige in die korte tijd heeft meegemaakt. Weglopen van haar familie om haar droom te vervullen en actrice te worden, is slechts het begin van de ‘rollercoaster’ aan vreugde en leed die zal volgen.

Nina vertelt ons een verhaal van moed, uithoudingsvermogen en ‘empowerment’, toen het niet gebruikelijk was dat vrouwen de mogelijkheden hadden om hun volledige potentieel te ontwikkelen. Haar overweldigende en verwarrende ervaringen kunnen we vergelijken met onze ervaring van het moderne leven in een snel veranderende samenleving. Nina kiest ervoor niet de slachtofferrol op zich te nemen; ze maakt een - tot nog toe ongeziene - rijpende metamorfose door. We nemen stiekem een kijkje in de geest van deze Schat van een Vrouw.

Niet voor niets wonnen deze dames de Grachtenfestival ThemaPitch en de Oorkaanprijs tijdens het Grachtenfestival Weekend. Dus, laat je net als de jury tijdens het Grachtenfestival Weekend, overtuigen door deze voorstelling. 

musici/ensembles

SamoDivas

Wanneer

woensdag 14 augustus / 20:00

Waar

Festivalcentrum Het Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info