Meesterlijk! Raoul Steffani & Camerata RCO

Artist in Residence Raoul Steffani (bariton) en Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) slaan de muzikale handen ineen op deze bijzondere avond waarin het romantische lied uit het begin van de 20e eeuw centraal staat. Componist en arrangeur Henk de Vlieger maakte speciaal voor deze avond arrangementen van liederen van Alma Mahler, Alban Berg en Erich Korngold. De bekende componist Gustav Mahler, Alma Mahler's man, weigerde zich in te zetten voor de artistieke carrière van zijn vrouw. Hij verbood haar zelfs te componeren; het was immers geen vrouwenberoep om musicus en componist te zijn. Op latere leeftijd kreeg hij hier spijt van en zag hij het bijzondere talent van zijn Alma in. Vanavond zetten Raoul en de musici van Camerata RCO haar in de spotlights en horen we Fünf Lieder, vijf parels van liederen die bewaard zijn gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog, in tegenstelling tot de tientallen andere composities die verloren zijn gegaan. 

De presentatie van deze avond is in handen van Ab Nieuwdorp, presentator van NPO Radio4 en artistiek adviseur van het Grachtenfestival.

Ter gelegenheid van het Grachtenfestival serveert Grand Café Krasnapolsky van 9 t/m 18 augustus een speciaal twee gangen diner met bijpassende wijn, water, koffie en huisgemaakte friandises. Voor het boeken van dit diner klik HIER

musici/ensembles

Raoul Steffani bariton  /  Camerata RCO

Datum

dinsdag 13 augustus / 21:00

Locatie

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
Dam 9


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 1 uur

Rolstoel toegankelijk