Meesterlijk! Lucie Horsch, Sonoko Miriam Welde & Combattimento

Meesterlijk! wordt afgesloten door twee zeer jonge, internationale meesters: blokfluittiste Lucie Horsch en violiste Sonoko Miriam Welde.

 

Lucie is met recht een multitalent te noemen. Ze studeert momenteel blokfluit bij Walter van Hauwe aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam maar studeert daarnaast ook piano bij Marjes Benoist. Lucie vertegenwoordigde Nederland tijdens de finale van het Eurovision Young Musicians 2014. Daar raakte zij bevriend met violiste Sonoko Miriam Welde, die in hetzelfde concours afgevaardigde was van haar thuisland Noorwegen. Sonoko Miriam studeert bij Prof. Stephan Barratt-Due aan de prestigieuze Noorse academie voor jong toptalent, de Barratt Due Institute of Music en mocht onder meer de Norwegian Soloist Prize 2014 in ontvangst nemen.

 

De energie spat er vanaf bij deze jonge musici die het podium delen met Combattimento, dat tot doel heeft om op een levendige en toegankelijke manier bekende en onbekende werken uit de Barok te presenteren. Een hoofdrol is weggelegd voor Antonio Vivaldi, van de woeste zee in 'La Tempesta di Mare' tot de seizoensgrillen van de 'L’Estate'. 

 

Wervelende barokconcerten door twee muzikale vriendinnen!

 

In de serie Meesterlijk! koppelt Grachtenfestival Amsterdam jonge meesters aan oude(re), doorgewinterde meesters uit het vak.

 

In samenwerking met Artifex organiseert Grachtenfestival Amsterdam voorafgaand aan de concertserie Meesterlijk! een rondleiding met gids door het KIT. Kijk hier voor dit speciale combinatiearrangement.

Beschikbaarheid van rolstoelplekken is beperkt. Plekken moeten minimaal 24 uur van te voren gereserveerd worden via de kassa: kassa@grachtenfestival.nl

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ambassadeurs van het Grachtenfestival.

musici/ensembles

Lucie Horsch blokfluit  /  Sonoko Miriam Welde viool  /  Stichting Combattimento