Meesterlijk!: Judith van Wanroij & Willem Brons

 

In de serie Meesterlijk! koppelt Grachtenfestival Amsterdam jonge meesters aan oude(re), doorgewinterde meesters uit het vak. De serie wordt geopend met sopraan Judith van Wanroij en pianist Willem Brons.

 

Judith van Wanroij is als veelgeprezen sopraan te vinden op de internationale podia, van liedrecital tot grote operarollen. De laatste jaren heeft zij zich onder meer gespecialiseerd in de Franse barokmuziek. In 2010 werd zij uitgeroepen tot winnares van de GrachtenfestivalPrijs. Het festival is mede daarom extra trots dat de gevierd sopraan onderdeel uitmaakt van deze bijzondere serie!

 

De nog altijd zeer actieve Willem Brons debuteerde in 1963 in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en heeft zich sindsdien gevestigd als een zeer veelzijdig musicus. De sonates van Schubert reizen al lange tijd met hem mee en behoren tot het vaste repertoire. De heer Brons wordt dan ook gezien als een van de belangrijkste Schubert-vertolkers van deze tijd. Inmiddels mag deze oude meester zich, gezien zijn leeftijd (76 jaar) met recht een fenomeen achter het klavier noemen.

 

Een prachtig liedrecital door twee grootheden, met werken van Samuel Barber, Edvard Grieg en uiteraard Franz Schubert.

Dit concert wordt live uitgezonden op NPO Cultura.

Kom vast in de stemming, luister hier naar Willem Brons en hier naar Judith van Wanroij op de Grachtenfestivalspeellijst op 24classics.com
 

musici/ensembles

Judith van Wanroij sopraan  /  Willem Brons piano