Meesterlijk! Emmy Storms & friends: klassiek ontmoet Indiaas

Emmy Storms werd afgelopen jaar genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2019 en mocht daardoor onder meer haar eigen concert in de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky samenstellen.

Indiase muziek en Westerse muziek hebben ieder hun specifieke kenmerken, maar in hoeverre zijn bijvoorbeeld een Indiase viool en Westerse viool nou echt zo verschillend van elkaar? En hoe klinkt piano samen met tabla? Mix dit met muziek uit andere werelddelen en het wordt allemaal nog verwarrender. Of juist meer een eenheid? Hoewel je er vele papierstudies op los zou kunnen laten kiezen Emmy, Cynthia, Lenneke en Heiko meer voor de praktische weg, en laten u middels een avondvullend programma horen hoe zo'n muziek fusion uiteindelijk bij elkaar komt en een prachtige geheel kan vormen. Op het programma staan werken van onder meer Jacob ter Veldhuis, George Enescu, Simeon ten Holt en Manuel de Falla. 

De presentatie van deze avond is in handen van Ab Nieuwdorp, presentator van NPO Radio4 en artistiek adviseur van het Grachtenfestival. 

Ter gelegenheid van het Grachtenfestival serveert Grand Café Krasnapolsky van 9 t/m 18 augustus een speciaal twee gangen diner met bijpassende wijn, water, koffie en huisgemaakte friandises. Voor het boeken van dit diner klik HIER

musici/ensembles

Emmy Storms viool  /  Cynthia Liem piano  /  Lenneke van Staalen Indiase viool  /  Heiko Dijker tabla

ook met deze artiest(en)

  • zaterdag 8 aug 2020 16:00

    Emmy Storms in Residence: De Moed om te Vertrekken  / Meneer de Wit

  • zaterdag 8 aug 2020 19:00

    Emmy Storms in Residence: De Moed om te Vertrekken  / Meneer de Wit