Lucie Horsch & Amsterdam Corelli Collective

Het Amsterdam Corelli Collective en blokfluittiste Lucie Horsch bouwen bruggen tussen stijlen en traditie. Barokcomponisten waren zonder enige twijfel de grootste overbruggers uit de muziekgeschiedenis. Ongeacht hun nationaliteit wisten ze altijd zonder enige scrupule en met groot meesterschap bruggen te slaan naar stijlen die hun vreemd waren.

Zo schreef Johann Sebastian Bach een 'Franse orkestsuite' en Händel een oer-Italiaanse 'Ouverture'. En wat zouden we zijn zonder iemand als Vivaldi? Geboren en getogen in Venetië? De stad van honderden bruggen, en voor veel van zijn tijdgenoten een groot voorbeeld. Daarnaast bieden deze gevestigde namen een perfecte overbrugging naar componisten zoals Hasse of de Vlaamse Van Maldere. Twee minder bekende namen die symfonieën schreven, die op hun beurt een brug vormden naar de symfonieën van Mozart tot Beethoven. Het Amsterdam Corelli Collective is verheugd deze reis samen met de jonge blokfluitiste Lucie Horsch te mogen maken.

Het Amsterdam Corelli Collective won de Grachtenfestival Pitch 2016 in de categorie 'groot ensemble'. In het programma 'Talent boven water' vertellen zij alles over het winnen van deze pitch, maar uiteraard ook over hun ambitie, drijfveren en inspiratie. Bekijk de aflevering hier terug op YouTube.

Dit concert maakt onderdeel uit van de serie Grachtenfestival Lanceert. Deze serie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Henri Fock van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting SEC en de Ambassadeurs van het Grachtenfestival.

musici/ensembles

Lucie Horsch blokfluit  /  Amsterdam Corelli Collective