Lilith & Lulu

In het donker van de nacht... De Amerikaanse componist William Bolcom laat de saxofoon klinken als een verleidelijk lied van een vrouw, het gegrom van een wild dier en het krijsen van een monster. Dit zijn de geluiden van Lilith, de wonderschone vrouw wiens hart vele malen gebroken is en terugkeert als boze geest op zoek naar wraak. Lilith is het aloude archetype van de femme fatale. Deze bovennatuurlijke femme fatale keert terug op aarde als mens, Lulu.

God created her for evil and for havoc,
To snare us and seduce us, to infect us
And to destroy us, never leaving finger prints 

Op deze wijze wordt Lulu op het toneel geroepen in Alban Berg's laatste, gelijknamige opera. Ze wordt neergezet als menselijke slang en een onschuldige moordenares, gevormd door de moderne psychologie en beschaving, op weg naar zelfvernietiging. De saxofoon imiteert haar lied. 

De werken van Bolcom en Berg worden verenigd met muziek van Nadir Vaddena en de jonge Nederlandse componist Sam David Wamper. Duo Andreas Mader & Christos Papandreopoulos (saxofoon en piano) neemt je mee op een uitdagende en donkere reis vol met onverwachte klanken. Bekijk hier ook de trailer van Lilith & Lulu. 

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Café Belcampo en Oorkaan.

WIJ TIPPEN OOK:

 
do 16 aug / 14:00
Uniek  
Over Orpheus
 
CC Amstel
zo 19 aug / 13:00
Rauw  
Yannick Hiwat Sextet
 
Erasmuspark