Lidy Blijdorp: Journeyers

Volksmuziek en de natuur zijn de grootste inspiratiebronnen voor Kate Moore. Van deze Australische componiste speelt Lidy, naast de opzwepende Italiaanse Tarantella, Lidy’s piece, speciaal voor haar gecomponeerd. Het stuk is geïnspireerd door de ‘bellbirds’ in de Australische bossen.

Vervolgens klinkt de cellosonate van Kodály, het werk dat Lidy heeft opgenomen voor haar nieuwe cd, uitgegeven door Rubicon Classics. Het wordt een enerverende treinreis door Hongarije, langs diverse landschappen en eeuwenoude dorpjes, vol met authentieke volksmuziek en traditionele zigeunerklanken. Kodály haalt in dit stuk alle speeltechnieken uit de kast en de luisteraar zal naast celloklanken ook andere instrumenten horen langskomen, zoals doedelzak, gitaar, fluit, en cimbaal.  

Lidy Blijdorp is een jonge celliste met een enorme vertelkracht. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. In Parijs behaalde ze haar master met de hoogste onderscheiding (première Prix avec félicitations, 2011). Onlangs speelde Lidy haar Artiesten Diploma recital aan de prestigieuze Chapelle Musicale Reine Elisabeth, waar ze studeerde bij Gary Hoffman.

musici/ensembles

Lidy Blijdorp cello

Datum

vrijdag 16 augustus / 12:30

Locatie

Boekmanstichting
Herengracht 415


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Duur: 1 uur